OSLO: Dørene til Operaen ble stengt av onsdag ettermiddag, og dermed slipper ikke flere personer inn på området. Universal skriver på sine nettsider: "For deres egen sikkerhet, IKKE reis til Operataket".

På en pressekonferanse ved Operaen klokken 18.15 opplyste Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon, at de vurderte å avlyse konserten, skriver Aftenposten.no.

— Men vi har bestemt oss for at den skal gå som planlagt fordi vi har kontroll på sikkerheten, sier Stølen.

- Jo før, jo bedre

Alle som har billett til konserten har nå kommet inn, og de som er på Operataket får blant annet vann. Det vil også bli satt opp storskjerm ved Operaen.

Dermed betyr det at konserten med Justin Bieber vil bli avholdt som planlagt klokken 21.30, men Stølen håper allikevel at konserten kan starte tidligere.

— Jo før, jo bedre. Vi håper de kan starte før hvis de blir ferdig med lydprøver tidligere.På spørsmål om politiet var forberedt på kaoset, svarte Stølen:

— Nei, det var vi ikke. Det skyldes kanskje dårlig musikkunnskap.

Stølen sier samtidig at de kunne ha ønsket seg mer informasjon fra arrangører i forkant.

Fem skadet

Fem personer er så langt blitt sendt til legevakten som følge av trengselen foran Operaen. Én av dem med en brukket arm, mens fire andre hadde blitt klemt. Ingen skal ha pådratt seg alvorlige skader så langt.

Politiet i Oslo sa tidligere i dag at de jobbet med å få fremskyndet konserten, fordi mange av de som er tilstede på Operataket har vært der siden i går.

De har også varslet at konserten kunne bli avlyst.

– Hvis folk ikke følger politiets instruksjoner kan arrangementet bli avlyst, sa Kåre Stølen, stasjonssjef ved Grønland politistasjon tilNRK.

Justin Bieber har også bedt publikum via Twitter om å følge politiets anmodninger, slik at kveldens konsert kan gå som planlagt:

«For at showet skal gjennomføres må alle høre på politiets anmodninger. Vi er alle bekymret for deres sikkerhet og ønsker det beste for dere. Vær så snill og hør etter, skriver Bieber, som også skriver at han gleder seg til i kveld. »

«Norge, dere er fantastiske».