Det var under en jazzfestival på den karibiske øya St. Lucia tidligere denne måneden at Amy Winehouse gjorde en konsert — og sjokkerte publikum med sin merkelige fremtreden. Hun måtte også fraktes til sykehuset etter en fyllekule, og trakk seg i forrige uke fra en konsert i London i anledning plateselskapet Island Records 50-årsjubileum.

— To av hennes nærmeste venner reiser over ned dit for å prøve å roe henne ned litt. Jeg tror det vil utgjøre en stor forskjell, fordi hun har kjedet seg de siste ukene. Amy vet at drikkingen hennes ødela opptredenen. Selvsagt er bandet hennes frustrert, men selv ikke de kan stoppe henne, fastslår mamma Janis i et intervju med bladet Closer.

Faren Mitch Winehouse har hele tiden støttet datteren gjennom avhengighetsproblemene hennes. Men nå har selv han «tatt en pause».

— Han har ikke vendt henne ryggen, bare tatt et skritt tilbake, sier moren, som tror fast på at datteren vil klare å slutte å drikke så mye også: - Det er bare enda en djevel hun må slå. Hun klarte å slutte med dop, så jeg vet at hun vil stoppe å drikke for mye også. Det må imidlertid være hennes egen beslutning, ingen andre kan stoppe henne. (©NTB)