Selv om gjennomgangstemaet i Linn Cecilie Ulvins andre roman er ild og ildspåsettelse, er det en optimistisk stemning som preger innledningen: «Det er fantastisk. Det har vært som om det var vår hele dagen. Sola har skint med en varme jeg ikke har kjent siden i fjor.»

Hovedpersonen Susi Dahl står under et tre utenfor Nationaltheatret og avventer en

selvkomponert aksjon, et kunstverk som skal ryste tilskuerne. Et overspent foretak for å eksponere seg selv som kunstner og som skal synliggjøre samfunnets kontroll ved branner. Samtidig ønsker hun at kjæresten skal oppdage henne på nytt. Hun står parat, så nær åstedet som mulig, for å intervjue de som blir delaktige i den forestående brannen; en brannmann, noen som jobber med brannskadede og en pyroman. Men det som var ment å være en performance utvikler seg til en dramatisk tragedie.

Linn Cecilie Ulvin har skrevet en roman om en kunstners trang til å bryte vanlige normer for å oppnå publisitet. Handlingen er flettet omkring forskningsrapporter som omhandler ild sett fra mangfoldige vinkler: Om ilden som fenomen, om pyromaniens fenomenologi, om ildspåsettelse, brannvern, justisdepartementets tiltak mot påsatte branner, rapporter om skogbranner, avisartikler om branner, selvantennelse, om lyn og torden som årsak til skogbranner.

«Nærmere kjærligheten» er et ambisiøst prosjekt bygget på en original idé. Resultatet har blitt en leseverdig bok.

Hannelore W. Langstrøm

**BOK

Nærmere kjærligheten** Forfatter: Linn Cecilie Ulvin

Roman

Forlag: Tiden