Årsskriftet er på snaue 100 sider og rommer variert stoff, blant annet minneord om Ånen Haugland som gjennom alle år nedla et stort arbeid for historielaget og bygda. Ellers har John Lauvdal skrevet om stortingsmann og lagtingspresident Thore T. Foss. Lauvdal har også skrevet om barndomsminner fra 1930-40-årene, om branntragedien på Laudal høsten 1940, om Alfred Bjørkelid og om Laudal private millomskule.

Marnar-minner 2005 inneholder også to artikler om krigen, «Krigsåra 1940-45. De som var igjen heime. Samtale med etterkommere av Theodor Rosseland» og «En 80-åring forteller fra krigstida. På besøk hos Trygve Strisland, Rydlende», begge skrevet av Elisabeth Haaland.

Ragnar Fidjestøl har også skrevet to artikler; om vedgassgeneratoren og om hesten som arbeidskamerat. Andre artikler er: «Stoppe-Lars» av Knut Hefteli, «Roslivollen» av Bjørg Manflå og «Et makeskifte på Fidje i Laudal — Espeland i Konsmo» av Gunnar Espeland.

Årsskriftet inneholder også oversikt over artikler i Marnar-minner i tiåret som er gått, og en oversikt over samtlige artikkelforfattere i perioden 1996-2005.