Byens beste kebab i pita får du på Luga Grill. Bypuls{rsquo} testpanel foretrekker denne foran Zakos Grills gode nummer to. I to måneder har Bypuls publisert kebabtester, og vi testet Luga til slutt. Den uformelle kebabkrigen ble satt i gang da vi registrerte nykommeren Fadi Zakos utfordring til byens kebabsjapper. {ndash} Jeg utfordrer alle om å lage den beste kebaben, sa den kristne assyreren Zako da han åpnet Zakos Grill i Henrik Wergelandsgate i midten av desember. Her introduserte han sin svinekjøttkebab som han har gjort stor suksess med i Mandal. Den gamle kongen på haugen, pakistanske Sohail Ahmed på Luga Grill (Ex-Dippen), utstedte nærmest fatwa da han fikk høre om den nye konkurrentens oppskrift: {ndash} Han lager ikke kebab. Det er søppel, mente muslimen om Zakos kebab av svin. Ifølge den muslimske kebab-tradisjonen skal ekte kebabkjøtt være laget av en blanding av okse og lam. Før nyttår flyttet Sohail hele kebab-businessen til Luga Grill etter at Plussbank lagde minibank av gamle Dippen. På trange Luga Grill får han ikke lov av næringsmiddeltilsynet å grille kebaben selv, men bruken av ferdigoppskåret kjøtt ser bare ut til å ha gjort kebaben enda bedre. Det synes i hvert fall vårt testpanel. De heter John Marius Johannessen (20) og Line Fjeldskar (18). Begge jobber som kokkelærlinger på Vindmøllen, og de har vært ganske strenge hele veien. De to var ikke i tvil om at Luga Grills kebab er hakket hvassere og mer smaksrik enn svinekjøtt-alternativet. {ndash} Knallgod! En av de veldig mye bedre, var førsteinntrykket etter å ha tygget hektisk ett minutts tid. Kjøttet var smakfullt og saftig. Lugas egenproduserte, lyse dressing smakte veldig bra, og ble godt supplert av sterk chilisaus. Brødet var «heilt topp», kjøttet var rikelig og grønnsakene passe med agurk, mais og salat. Litt løk ville gjort det hele helt perfekt. Line vurderte å gi en sekser, men de to strenge dommerne endte på fem og en halv. Dermed står Sohail Ahmed med tre strake kebab-seirer i Fædrelandsvennen på fem år. Kebabtoppen: Luga Grill, Dronningensgate. Saftig smaksbombe. Zakos Grill, Henrik Wergelandsgate. Marinert svinekjøtt er godt. Den Rosa Panteren, Vestre Strandgate. Saftig og rikelig. Sultan Kebab, Hennig-Olsenkiosken i Markens. Byens eldste kebabsjappe lager for tynn dressing. Pizza Crown, Vestre Strandgate. Grei, men svidd og tørt brød. Torvets Kebab, Torvet. OK, men slapp dressing og seigt brød. Kebab & Pizza, Kristian IVs gate. Thousand Island-dressing og hamburgersmak. Chicken Bell, Vestre Strandgate. En hån. Smakte medisterfarse. John Marius og Line var ikke i tvil om at den beste kebaben serveres i Dronningensgate. Sohail Ahmed har vunnet tre kebabtester på fem år.