Det er en stund siden Adam West spilte Batman i den komiske TV-serien fra 60-tallet. Siden den gang har flaggermusmannen blitt stadig tøffere og mørkere. Nå er han tilbake igjen, ute etter å ta knekken på alt som kryper og går i Gothams underverden.

Som i den nye filmen, spilles mørkets hevner av Christian Bale (American Psycho). Han tar seg en tur til Himalaya, får ninjatrening, kommer tilbake til Gotham og begynner skurkejakten.

Det blir tidlig etablert at Batman ikke tror på å drepe noen, så han tar seg av bandittene med bare never. Han synes tydeligvis at det er helt greit å detonere en pall med bensintønner rett ved siden av dem, men han dreper altså ingen direkte.

Problemet med noen av bandittene er at de har skytevåpen. Og det er her spillet blir helt meningsløst. Hvis en gruppe skurker har pistol, må Batman først finne et eller annet i omgivelsene han kan skremme dem med. Dette kan for eksempel være å slippe ned en kasse som henger i taket. Kanskje nok til å skvette litt hvis du nesten får den i hodet. Men likevel, er det egentlig skummelt nok til at en hel gjeng hardbarkede skurker kaster fra seg skytevåpnene og tryller fram kniv, kubein og balltre isteden? Noe av det rareste jeg har sett i spill.

Men når skytevåpnene er borte, kan du i hvert fall komme deg videre. Batman er flink til å slåss, selv om slåssingen ikke er helt optimal. Animasjonene flyter ikke helt bra over i hverandre, og til stadighet stopper han opp før han går videre på neste bevegelse. Det ser også stadig ut som om han bommer på skurkene selv om han treffer.

Noen ganger kan du forhøre en skurk for å få informasjon. Dette består i å mishandle stakkaren med X-knappen til han forteller deg det du vil vite. Kanskje gøy en gang, men absolutt ikke når du gjør det for tiende gang.

Det er heldigvis rikelig med sjekkpunkter, men likevel skjer det altfor ofte at du tilfeldigvis kommer over en skurk med pistol og må begynne et stykke tilbake. Dette bryter opp flyten i spillet i for stor grad.

Men bevares, det er tross alt Batman vi snakker om her. Fans av den mørke hevneren kommer nok til å finne det de er ute etter, og når du til og med får lov til å kjøre den utrolig fete, nye Batmobilen, er det kanskje verdt å teste spillet likevel. Men bare kanskje.

TORE SAND

Batman Begins

EA Games

Sjanger: Snikeaction

Alder: 16+

Plattformer: Xbox, Playstation 2, Gamecube