Universal Music meldte i juli at Pearl Jams neste album vil være å finne i butikkene 21. september. Navnet på albumet blir «Backspacer», og det blir bandets første siden det selvtitulerte albumet som kom i 2006. Cover

Ifølge Rolling Stone Magazine er det tegneren Tom Tomorrow som står bak coveret på den kommende platen, men for å få se hele omslaget må du bedrive en smule detektivarbeid. Coveret er nemlig delt opp i ni biter og gjemt rundt på forskjellige nettsteder. Nevnte Rolling Stone Magazine har allerede sikret seg den ene biten. Når du har funnet alle bitene melder bandets nettsted at du blir belønnet med en gratis nedlasting.

Single

Under den aller første sendingen av The Tonight Show med Conan O’Brien 1. juni framførte Pearl Jam den nye sangen «Got Some». Det nye albumet er produsert av Brendan O'Brien, og inneholder elleve låter. En lengre turné i USA og flere konserter i Europa er også satt opp i forbindelse med plateslippet. Norge står ikke på listen, så fansen herfra må ta turen til London, Manchester, Berlin eller Rotterdam dersom de vil få med seg bandet. Nå har Pearl Jam også presentert den nye singlen «The Fixer». Plateselskapet melder at den kommer for salg 7. september.

I mellomtiden kan du høre den her: