KRISTIANSAND: — Det er to veldig gode festivaler, men de er ganske like og jeg tror kanskje det hadde vært sunt for dem begge at de avklarte hvilke genrer og nisjer de vil operere innenfor, heller enn å prøve å utkonkurrere hverandre. Det kommer sannsynligvis ikke til å bære på lengre sikt, sier Øxner til aftenposten.no.

Øxner sier også at Roskildefestivalen ikke merker noen konkurranse fra de to sørlandsfestivalene. Hun begrunner dette med Roskildefestivalens størrelse og innarbeidede profil og rykte.

Roskildefestivalen offentliggjorde i dag det fullstendige festivalprogrammet, og kunne blant annet avsløre at Hovefestivalen ikke er den eneste nordiske festivalen som får besøk av rapperen Jay-Z.

Festivalen kan skryte på seg 180 artister. Blant disse finner man Slayer, Judas Priest, The Hellacopters, Motorpsycho og The Cult.

— Jeg er veldig godt fornøyd med det programmet vi har fått til i år. Vi har en miks av store artister, legender og yngre artister, og en varieté av genrer og stiler, med musikk innen rock, soul, world og så videre, sier musikksjefen.