Yoko Ono og John Lennon forsøkte å holde kjendislivet så langt borte fra familielivet som mulig. Det innebar at sønnen Sean ikke skulle vite at faren var en av de berømte fire Beatle-ene.

Ono forteller til The National at John Lennon var veldig klar på at sønnen ikke skulle «tvinges» inn i musikkbransjen. Beatles skulle ikke snakkes om i hjemmet, og sønnen fant ut alt om Beatles via andre.

Arkeolog?

– Jeg var forberedt på at han (Sean) kanskje ville bli arkeolog eller noe. John ville egentlig ikke fortelle ham at han var en Beatle. Vi ville beskytte ham mot byrden av vårt kjendisliv.

Men sønnen fant selvsagt ut hvilken John faren var.

– Sean fant det ut andre steder. En dag spurte han til og med John, «Var du en Beatle»?

Kunne alt

Sean Lennon sjekket ut alt angående foreldrenes musikkkarriere.

– Da han var i tyveårene, fant jeg ut at han kunne alle Beatles-sangene, alle John sine sanger og alle mine. Hver eneste tekst.

Plate sammen

Nå har Yoko Ono tatt sønnen med på å lage plate. De to har samarbeidet på Yoko Onos nylig utgitte «Between My Head and the Sky». Om forskjellen på å jobbe med mannen og sønnen sier hun:

– Med John kunne jeg si hva som helst når det dreide seg om musikk. Men kanskje ikke så mye hans musikk. Jeg hadde stor respekt for hans musikk. Og han hadde stor repsekt for min musikk. Vi var uavhengige av hverandre, til og med da vi jobbet med samme album.

Men med Sean hadde hun innimellom lyst til å si «La oss gjøre det slik eller slik». Men hun lot være fordi hun ikke ønsket å være en kontrollfreak.

Spillerom

– Jeg tror jeg ga ham stort spillerom. Det viste seg å vøære veldig bra for meg også, fordi jeg fikkk fortjenesten av alle ideene hans. De musikalske ideene hans. Han og bandet hans gjorde både samtidig og framtidig musikk.