Mandag er Kristian Valen (34) premiereklar med sin serien «Valens frokost-TV». Men komikeren og TV-kanalen har ikke alltid vært vel forlikt.

Under arbeidet med Valens forrige programserie gikk TVNorge-sjef Eivind Landsverk lut lei:

— Det var da vi ville lage oppfølgeren til «Valen TV» at problemene startet. På det tidspunktet ville Kristian bli internasjonal og skulle lansere seg selv i utlandet. Jeg opplevde at han nærmest var ruset på sin egen suksess og det endre med at vi kranglet om alt, sier Landsverk til VG.

Klagde på hotellrom

Det hele toppet seg da Valen ringte fra innspilling i Spania og ville stoppe produksjonen fordi det verken var air condition eller minibar på hotellrommet.

— Jeg ble så rasende, dette var en dyr produksjon og så ville han droppe alt på grunn av et hotellrom, sier Landsverk.

Valen vedgår at han oppførselen ikke var helt god. Han tok selv initiativ til å skvære opp.

— Jeg tok en runde med meg selv og skjønte at jeg bare måtte legge meg helt flat, sier Valen til VG.

TV 2-gjøn

Valen debuterte på TVNorge med serien «Valen TV» i 2003. Serien hadde ifølge Nettavisen et snitt på 495.000 seere. Oppfølgeren «Valen og de» fra 2006 hadde langt lavere seertall.

I «Valens frokost-TV» spiller Valen den alltid like søvnige og forvirrede programlederen Nils Georg, tydelig inspirert av TV 2s Nils Gunnar Lie.

Som vanlig tolker Valen en rekke kjente mennesker, og blant de nye parodiene finner vi Norwegian-boss Bjørn Kjos, langrennsløper Petter Northug og barne- og likestillingsministeren Anniken Huitfeldt. Premiereprogrammet får terningkast fire i dagens utgave av Dagbladet.