I forbindelse med lanseringen av Ida Marias plate «Fortress around my heart» i Storbritannia har blant annet The Sun valgt å intervjue 23-åringen.

Og i artikkelen snakker Ida Maria om tida på den kristne kostskolen.

– Jeg har alltid vært opprørsk. På skolen hadde jeg whisky i skapet mitt. Vi pleide å låse oss inn på rommet mitt, drikke Jack Daniels av grønne tekopper og røyket hasj bak bibelrommet, sier nordlendingen til The Sun.

Elsker pupper

The Sun, som ga plata fire stjerner, betegner Ida Maria som smart, velartikulert, underholdende og gæren.

– Jeg var den eneste på skolen som mente homofile var likeverdige mennesker. Det var en virkelig kristen skole, nesten som en sekt. Det provoserte meg og gjorde meg mye mer selvsikker siden jeg kunne se det var galskap, forteller Ida Maria (Børli Sivertsen) videre til den britiske tabloidavisen.

The Sun er blitt berømt for sin «Page 3» der de trykker bilder av halvnakne kvinner. Ida Maria applauderer (selvsagt) fenomenet.

– Hvorfor i all verden blir folk opprørt av å se et par pupper i en avis? Pupper kan ikke gjøre noe skade. Hva er galt med den mest vennlige formen i verden?

Fornærmer dronningen?

En av Ida Marias låter heter «Queen of the world». Om sangen sier artisten følgende:

– Den har den tøffe f*** ta deg-innstillingen. Vil den fornærme noen briter på grunn av dronningen? Forresten, hvem f*** bryr seg om dronningen deres.

Ida Maria snakker også om den britiske musikkdronningen Amy Winehouse i The Suns artikkel. Retorisk spør hun hvem som fremdeles setter Winehouse på en scene.

– Du har alltid et valg. Hun er der fordi hun vil det og vil være berømt. Hun tilbyr seg selv på et sølvfat og alle tar en bit. Det er trist siden Amy er en fantastisk artist.

Onsdag 9. juli plasserte BBC Radio 1 Ida Marias singel «I like you so much better when you're naked» på sin A-liste.

Foto: Amund Hestsveen