De irske rockernes manager Paul McGuinness avviser at de kommer til å følge i Radioheads fotspor når de snart lanserer sitt neste album. Han sier de ikke har noen tro på konseptet.

Frivillig betaling

Radiohead lanserte sitt forrige album «In Rainbows» i 2007 ved å legge det ut på internett. Fansen kunne da laste ned albumet og selv bestemme hvor mye de ville betale for det. Eller om de ikke ville betale i det hele tatt. Stuntet skapte mye oppmerksomhet i musikkbransjen da det ble lansert i fjor.

McGuinnes avviser allikevel at det vil komme noe lignende fra U2. – Selv om albumet deres var tilgjengelig på hjemmesiden helt gratis hvis man ønsket det, endte allikevel 60 til 70 prosent opp med å laste albumet ned ulovlig, sier han til BBC

Bare på Cd

Bono og de andre i U2 spiller for tiden inn sitt tolvte studioalbum som etter planen skal komme ut i oktober. Men altså bare på ordinære Cd-plater.

– Vi vil ha ulike arrangementer rundt plateslippet, men for U2 står salget av Cder for en enormt stor del av inntektene. Vi selger fortsatt veldig mye Cder.

Satser på teknologi

– Men vi vil selvsagt også jobbe med all teknologi som er tilgjengelig for å gjøre lanseringen av U2s neste plate så interessant som mulig, legger McGuinness til.

Radioheads generøse plateslipp i fjor var svært populært blant fans over hele verden, og «In Rainbows» nådde toppen av salgslistene i både England og USA. Hvordan publikum vil reagere på U2s noe mindre generøse plateslipp til høsten gjenstår å se.