Det har lenge vært kjent at spill som «Guitar Hero» og «Rock Band» har gitt et ekstra liv til, og ikke minst ekstra inntekter, til aldrende rockelegender. Barn, ungdom og voksne verden over har frydet seg over muligheten til å leke rockestjerner hjemme i stua. Førstnevnte spill har eksistert i flere år, men nykommeren «Rock Band» lanseres i Norge først i år. Felles for begge spillene er at man tar rollen som musikere. I «Rock Band» kan man traktere trommer, bass og gitar, mens «Guitar Hero» opprinnelig bare var dedikert til gitar. I høst følger imidlertid originalen etter og legger til flere instrumenter. Denne uken kunne i tillegg bransjemagasinet FaroJournalen melde at det nå også er planlagt sceneeffektpakker til «Rock Band» som inkluderer røykmaskin og diskobelysning.

Tjener

FaroJournalen melder også at ny musikk vil kunne bli en het salgsvare på musikkspillene. Managerne til de notoriske bråkebøttene i det amerikanske rockebandet Mötley Crüe bestemte seg nylig for å finne ut om det er penger å tjene på spillfronten. De plasserte singelen «Saints of Los Angeles» som en nedlastbart på spillet «Rock Band». Det ble en suksess. Bandets management, Tenth Street Entertainment, forteller til Reuters at sangen ble lastet ned 47.000 ganger via Xbox-versjonen av spillet den første uken. Bare rundt 10.000 kjøpte sangen via Itunes.

Penger

Allen Kovac, som representerer Tenth Street Entertainment, bryr seg lite om hvor folk henter musikken så lenge de betaler for den.

– Undersøkelsene vi gjorde viste at de som kjøper Mötley Crües musikk også spiller «Rock Band» og andre spill. Det er vår jobb å finne publikummet, opplyser han til Reuters.

Noen dato for når spillet blir å få kjøpt her til lands er ikke satt. Dagbladet.no meldte i forrige uke at det derfor er mulig at «Rock Band» kan bli slått på målstreken av det nye «Guitar Hero» i år.

Foto: EA