Shawntae Harris, som er Da Brats egentlige navn, erkjente fredag straffskyld i DeKalb County Høyesterett i Atlanta i USA. Det melder avisen Atlanta-Journal Constitution.

— Hun angrer på det hun har gjort, og er villig til å ta ansvaret for det, sa Da Brats advokat Thomas Clegg ifølge avisen.

Da Brat ble dømt til tre år bak murene, syv års prøvetid samt 200 timer samfunnstjeneste.

Slo kvinne i ansiktet med flaske

Voldsepisoden som er bakgrunnen for straffen fant sted på Halloween (31. oktober) i fjor. Da Brat var på fest på Jermaine Dupris nattklubb Studio 72 utenfor Atlanta.

Ifølge rapporter kom rapperen i en heftig konfrontasjon med en servitrise på klubben. Da Brat skal ha slått kvinnen i ansiktet med en nesten full flaske rom. Kvinnen falt ned en trapp og landet på et sementgulv. Hun fikk flere kutt i ansiktet og et permanent arr.

Servitrisen ble brakt til sykehus for behandling. Ifølge politiet hadde det oppstått håndgemeng mellom Da Brat og offeret ved flere tidligere anledninger.

Arrestert for nattklubb-vold før

Episoden på Halloween i fjor var forøvrig ikke den første gangen Da Brat har blitt arrestert for å slåss på en Atlanta-nattklubb. I 2000 slo hun ifølge politiet en gjest på nattklubben Chili Pepper i ansiktet med en pistol. Den gangen fikk hun en bot på 1000 dollar og betinget fengsel i 12 måneder.

Nå venter en lengre periode i fengsel for rapperen. Familien hennes var tilstede i rettssalen fredag, og skal ha grått da dommen ble lest opp.

— Jeg elsker dere alle, skal Da Brat ha sagt til dem i det hun ble ført bort.

— Vi elsker deg også, skal familien ha ropt etter henne.

Venninne med Mariah Carey

Da Brat var den første kvinnelige rapperen til å selge over en million eksemplarer av en plate, «Funkdafied» fra 1994. Hun har totalt gitt ut fire cd-er.

Hun er god venninne med Mariah Carey, og de to har både turnert og spilt inn plater sammen. Da Brats siste album «Limelite, Luv & Niteclubz» ble gitt ut i 2003. Nylig har rapperen opptrådt i reality-show på tv som «The Surreal Life» og «The Celebrity Fit Club».