KRISTIANSAND: — Vi er utrolig fornøyde. Sammenlignet med samme periode i fjor har vi hatt en økning på 23 prosent i antall besøkende, og inntektene har økt med 32 prosent, sier kinoredaktør, Petter Benestad.

Det betyr at om lag 4700 flere kristiansandere har gått på kino i år enn på samme tidspunkt i fjor.

Grimstad Kino som også drives av Kristiansand Kino har hatt en eksplosiv økning på 100 prosent i samme periode.

Variert tilbud.

  • Jeg tror hovedgrunnen er det varierte tilbudet. Vi har filmer som appellerer både til unge og voksne. «Kautokeino-opprøret», «Arn» og «Om forlatelse» er eksempler på filmer som er populære blant det voksne publikummet, sier Benestad.

«Kautokeino-opprøret» slo knockout på både norske- og Hollywood-filmer åpningshelgen. Filmen gikk rett til topps på kinolisten med over 42.000 besøkende fra hele landet. På Kristiansand Kino er filmen utsolgt hver eneste dag.

— Vi skulle gjerne hatt muligheten til å vise den i en større sal på grunn av den store pågangen. Jeg tror det er flere grunner til at den har blitt så populær. Først og fremst er det en film med høy kvalitet, det er en fascinerende historie, og jeg tror mange har sans for regissør Nils Gaup, sier kinodirektøren.

Benestad har store forventninger til flere kommende filmer.

— Jeg tror «Drageløperen» kommer til å trekke et stort publikum. I tillegg kommer det en ny norsk film,« Lunch», med kjente navn som Axel Henie og Pia Tjelta på rollelisten, sier han.

Sammenlignet med fem seks år tilbake har norske filmer økt enormt i popularitet.

Rambo er tilbake.

— Jeg må si jeg er litt spent på den nye Rambo- filmen. Kan en aldrende Stallone trekke folk til kinosalen? Det blir spennende å se, sier kinodirektøren.