Foto: AP

Gwyneth Paltrow sluttet å røyke da hun ble gravid med datteren Apple, som hun har sammen med ektemannen Chris Martin, i 2003. Hun har alltid angret på beslutningen om å slutte, og sier hun ville begynt igjen med en gang dersom det ikke var for de helsemessige risikoene røyking fører med seg.

Savner sigarettene

— Jeg savner det. Den siste sigaretten jeg røykte var dagen jeg fant ut at jeg var gravid med Apple. Jeg måtte sette meg ned og ta en siste røyk. Det er en vakker ting. Jeg er så forbannet over at det gir deg kreft. Sigarettene var min opptur, og de roet meg ned. Jeg tenkte med dem, og skrev med dem. Jeg bare elsker dem så mye, sier Paltrow til magasinet Elle.

— Men når du får barn, og du har opplevd et dødsfall som min fars, kan du bare ikke gjøre det (røyke journ. anm), fortsetter Paltrow.

Vil begynne igjen når hun er 70

Den prisbelønte skuespilleren mistet faren sin Bruce Paltrow i 2002. Han døde av et hjerteinfarkt og komplikasjoner fra lungebetennelse.

Selv om Paltrow holder seg unna sigarettene nå, har hun ikke sluttet for godt.

— Jeg har bestemt meg for at når jeg fyller 70 skal jeg begynne å røyke igjen. Hvorfor ikke? Jeg kan ikke vente!, sier «Iron Man»-stjernen.