GRIMSTAD: Hans Petter Klemmetsen er én av fem kokker som er med i programserien «Smaken av Norge».

Der reiser programleder Sigurd Sollien og mesterkokk Erling Stenersen Sundal landet rundt i jakten på de beste råvarene. De besøker en kokk i hver landsdel.

Klemmetsen er blitt valgt ut til å vise smaken av Sørlandet. Han driver restauranten Apotekergården i Grimstad, og er kjent for sine fantastiske kokkekunster.

— Det er mange flinke kokker i vår landsdel, så jeg var heldig som ble spurt. Det er en stor ære, sier Klemmetsen til fvn.no.

Fireretters sommermiddag

Klokken 20.00 i kveld viser TV2 programmet, hvor Klemmetsen lager en fireretters sommermiddag med råvarer fra ulike steder på Sørlandet.

— Det blir sjøkreps til forrett, makrell som andre rett, angusokse fra Storegra gård i Grimstad til hovedrett og rabarbra og jordbær til dessert, forteller Klemmetsen.

100 timer med opptak

Han hadde besøk av tv-teamet fra TV2 i fjor sommer, og forteller at det ble lange dager med filming.

— De var her i 14 dager og filmet over 100 timer. Jeg er spent på hvordan programmet blir når opptakene er redigert ned til under en time, og gleder meg til å se det i kveld. Vi hadde mye moro under innspillingen, og et var en løs stemning, sier Klemmetsen.

Kveldens program blir dagens andre tv-opptreden for Grimstadkokken. Onsdag morgen lagde han sjøkreps i Wenches kjøkken på «God morgen Norge» på TV2.

Foto: TV2

PÅ TV I KVELD: Hans Petter Klemmetsen (i midten) sammen med programleder Sigurd Sollien og mesterkokk Erling Stenersen Sundal. (Foto: TV2).