KRISTIANSAND: — Vi kjører nøkternt i år, og vi har dimensjonert festivalen deretter, sier festivalsjef Daniel Nordgård.

Quartfestivalens styre bestemte seg tidligere i vinter for et budsjett som har 30.000 billetter som mål. Med fire dagers festival blir dette 7500 billetter om dagen. I fjor varte Quartfestivalen i fem dager, og da ble det i gjennomsnitt solgt 5800 dagsbilletter.

— Vi hadde et budsjett på 45.000 solgte billetter, eller 9000 pr. dag. Vi endte med å selge 28-29.000. Vi solgte nesten ingen billetter under selve festivalen, sier tidligere styreleder Magne Aasheim Knudsen.

— Vi vil få et lite overskudd dersom vi selger 30.000, sier nåværende festivalsjef Nordgård.

I fjor ble som kjent underskuddet på 16 millioner kroner. Totalinntektene fra billettsalget endte rundt 11,8 millioner kroner, mot 23 millioner kroner året før.

Salgsinntektene ble tilsvarende redusert fra 6 til 3,4 millioner kroner. Innbakt i dette er et betydelig tap av ølsalg, delvis på grunn av få publikummere, men enda mer på grunn av det svært lite ølvennlige været under Quart 2007. Quartfestivalen er likevel ikke avhengig av fint vær dersom budsjettet holder ellers.

— Det kan faktisk regne kuer uten at vi går i minus, bare vi får solgt de 30.000 billettene. Men nå skal det jo ikke regne under festivalen i år, sier festivalsjef Daniel Nordgård.

Hvor mange billetter han har solgt til nå vil han fremdeles ikke ut med.

— Jeg har ikke noen totaloversikt over dette pr. dato, men vi merker et lite røkk hver gang vi har sluppet nye band. Vi skal være klare med bandene mye tidligere enn i fjor, slik at folk vet hva de har å forholde seg til. Vi er da også godt i rute med bookingen, sier Nordgård. Tradisjonelt har Quartfestivalen vært ferdigbooket i god tid før utgangen av april, mens billettsalget har pleid å nærme seg 30.000 før utgangen av mai.

Flere artister blir offentliggjort denne uka, men ingen av disse er headlinere som det fortsatt mangler to av.