ÅSERAL: Den originale konsertscenen vil åpne festivalen den 30.juli. Du kan selv velge om du vil oppleve hele konserten fra bilsetet, fra biltaket, eller plassert i en campingstol.

— Hvis de ønsker det kan folk høre hele konserten gjennom radioen inni bilen. Det blir spennende å se de fleste velger den løsningen, om de ruller ned vinduet, eller går ut av bilen. Vi har et utmerket PA-anlegg, så det blir bra lyd på parkeringsplassen, sier festivalsjef Tor Åge B. Eikerapen, til fvn.no.

Parkeringsplassen konserten arrangeres på har plass til omlag 120 biler.

— I tillegg til dette er det god plass til folk som ønsker å stå eller sitte.

- Første i Europa

Festivalen leter stadig etter nye måter å få frem musikken på, og ifølge festivalsjefen er Eikerapen først ute i Europa til å arrangere drive-in konsert.

  • Vi har hatt stor suksess med vår autentiske drive-in kino. Denne gangen tar vi det litt lenger, og setter musikken i fokus med en drive-in konsert, forteller Eikerapen.

"Rånerockens riddere" spiller

Bandet som skal spille på drive-in-konserten er de lokale Nobodies. De er blitt kalt for "rånerockens riddere", "verdens mest kjente rockeband fra indre-Agder", og musikken deres beskrives som "ballerock fra bygda".

— De har mange sanger om biler, damer og råning, så de passer perfekt til dette konseptet, sier Eikerapen.

Han forventer høy rånefaktor og mange amerikanske biler på konserten.

— Her på bygda i indre Agder er det mange som har famile i USA, og flere som har vært en tur over dammen. Derfor er vi veldig opptatt av og inspirert av alt som er amerikansk, sier Eikerapen.

RÅNEROCKERE: Bandet Nobodies bruker kostymer på scenen. FOTO: Torgeir Eikeland (Arkiv) Rullende servitriser

Som tatt rett ut av en amerikansk film blir det også rullende servitriser i sexy 60-talls antrekk på konserten. De vil rulle rundt fra bil til bil og servere popcorn, brus, pølser og andre forfriskninger.

Festivalsjefen har ingen betankeligheter rundt arrangementet.

— Det blir bare moro, sier han.

Dersom folk skulle begynne å tute og lage bråk under konserten, har han en plan.

— Da bare skrur vi opp lyden på anlegget. Bandet er såpass røffe og tøffe at de takler det, sier han.

HØY RÅNEFAKTOR: Festivalsjefen regner med det blir høy rånefaktor på drive-in-konserten. Kanskje dukker disse guttene (her tatt bilde av på drive-in kino) opp igjen? FOTO: Arkiv.