Noen plater har flere dimensjoner enn andre. «Ta den ring» er en sånn. Det kunne ha vært en vanlig samleplate med rogalandsartister, men de 299 kronene den koster går ikke til artister eller plateselskaper.

— Alt vi får inn, er øremerket barn og unge som er pårørende til kreftpasienter. Vårt arbeid på dette feltet er helt avhengig av dette salget, sier Arvid Nesse i Kreftomsorg Rogaland.

Men ikke bare det. Denne platen er ikke bare musikalsk sop-i-hop. Her er nye låter fra sju artister. Thomas Dybdahl har jobbet sammen med Stavanger Vocalensemble og Nils Henrik Asheim, og Morten Abel har laget noe som minner om en barnesang à la Knutsen & Ludvigsen.

Her er Frøken Fryd, femten år gamle poppønkjenter og et spor fra I Was A King, hele Kritiker-Norges nye favoritt, er også med. Jernanger-bandet har spilt inn «Takk ska du ha» med Jackmann-lyd og Magne Høyland og Hans Petter Hansen-kraftvokal.

— Dette er et samleobjekt. Flere av sporene kommer kun på dette albumet. Vi har lagt arbeid ned i dette for at platen skulle bli musikalsk interessant, sier Stein Bjelland, som har samlet artistene.

10.000

Denne utgivelsen - i regi av nettopp Kreftomsorg Rogaland - er i ferd med å bli en årlig sak. I fjor solgte dobbel-cd-en Kjartan Salvesen satte sammen for Kreftomsorg Rogaland i over 10.000 eksemplarer. Slikt blir det penger av, og pengene ble brukt til å ansette Nina Godtlibsen i Kreftomsorg Rogaland. Og hva gjør hun?

— Jeg, sammen med mange andre, skaper møteplasser for barn og unge fra familier som er rammet av kreft på en eller annen måte, sier Godtlibsen.

Møteplasser, aktiviteter, sorggrupper, kall det hva du vil.

— Det høres ut som klisjeer. Men det virker. Tro meg, det virker. Barn og unge kan du ikke bare samle rundt noen kaffekopper så åpner de seg opp. De trenger noe mer. Og disse møteplassene, om det er matkurs eller hockeyskole, de hjelper enormt for barn som har kreft i sin familie, sier Idol-artisten Kjartan Salvesen.

Slik henger det altså sammen. Kjøp en CD, støtt arbeidet. En solid dose «støtt en god sak».