Nintendo avslørte i går planene om å fase ut en spesialdesignet software for bruk i skoleverket. Det er i hovedsak den håndholdte spillkonsollen Nintendo DS som nå befinner seg sentralt i samtalene mellom Nintendo og det japanske skoleverket. I følge nettstedet joystiq.com så dreier deg seg om et programvare utviklet spesielt med tanke på klasseromsituasjonen.

Programmet har fått navnet DS Kyoushitsu ( DS-klasserommet) og lar læreren ta i bruk en PC over et lokalt nettverk for å kommunisere med DS-konsollene.

System

Systemet kan brukes på bl.a. eksamener, tentamener og andre typer tester som brukes hyppig i skolen, sier en talsmann for Nintendo og Sharp System Products. Poenget er at svarene som elevene oppgir ( enten ved multi-valg spørsmål, tekst og / eller tegninger) blir sendt umiddelbart til lærerens PC der disse kan rettes eller eventuelt bli gitt tilbakemeldinger på i sanntid. Programmet skal kunne brukes med alle DS-modellene, og Nintendo sier at det blir opp til hver enkelt skole om man ønsker å bruke penger på å kjøpe inn programvaren for PC.

Norsk?

Om det noensinne vil bli innført Nintendo DS i norske klasserom er det på nåværende tidspunkt bare fåglarna som vet. Vi på vår side er uansett overbevist om at i så fall så ville dette ha blitt mottatt med stående applause av et par hundre tusen norske skolebarn.