Foto: SHIZUO KAMBAYASHI

– Snart fyller jeg hele galleriet med bilder laget av Ron Wood, sier Dag Ringstad fornøyd. Eieren av Kristiansand Kunstgalleri hadde suksess tidligere i vinter da han sikret seg en popkunst-utstilling med produksjoner av folk som Ringo Starr, Janis Joplin og nettopp Ron Wood.– Det kom folk fra både Stavanger og Oslo, og det hele var solgt ut på noen minutter, sier han.

Ren Wood-utstilling.

Da Dag Ringstad fikk høre at Ron Wood var booket til Quart heiv han seg på telefonen til Limelight Agency som hadde hjulpet ham med den første utstillingen.

– Jeg ville jo prøve å få til en ren Wood-utstilling til Quart, og han var veldig positiv. Han hadde snakket med Wood om den forrige utstillingen dagen i forveien, så Wood hadde faktisk hørt om galleriet allerede. Dette er jo litt andre kort enn jeg er vant til å spille med, og det finnes en del krav i forhold til sikkerhetsopplegg og sånt. Kontrakten er ennå ikke underskrevet, men det meste tyder faktisk på at Ron Wood kommer hit til galleriet i forbindelse med Quart, sier Ringstad.

Ron Wood spiller som kjent på Quart 30. juni som del av pakken «Slash med venner», hvor han spiller bass.

Slash er også en av dem kunstneren Wood har laget bilder av. Utstillingen skal ifølge planen åpne allerede 16. juni og være åpen til 6. juli, som er søndagen etter Quart. Det kan bli snakk om å stille ut 20-30 bilder, og alle skal være til salgs.

Opptatt av kunst.

Billedkunst og maling er slett ikke noen hobby Ron Wood har tatt opp i voksen alder. Bassisten har vært opptatt av kunst hele livet, og på Woods hjemmeside finnes et utklipp fra lokalavisen der den da 13 år gamle Ronnie Wood får hederlig omtale for kunsten sin. «Mens andre gutter er ute og fisker, skyter eller fisker, bruker Ronnie Wood mesteparten av fritiden på å male og gå på utstillinger», heter det i artikkelen hvor unge Woods kunst sammenlignes med Renoir.

På utstillingen i Kristiansand Kunstgalleri kommer blant andre ett av Woods siste verker «Pensive» som er en stor studie av Rolling Stones-gitarist Keith Richards i aksjon. Trykk av denne kommer i begrenset opplag, og ett av dem er altså på vei til Kristiansand Kunstgalleri.

Også hele serien som har fått navnet «Paint it Black» etter en av tidenes beste Stones-låter kommer.