– Avtalen var inngått og signert, første halvdel av honoraret betalt. Da andre halvdel av honoraret til Sir Bob Geldof skulle innbetales, opplyste agenten i England at Geldof så seg nødt til å avlyse spillejobben på grunn av et bandmedlem som ikke kunne stille, skriver festivalsjef Stian Bru i en pressemelding.

Sandnes Rock Fest tok i mot den triste nyheten på fredag, to uker før konserten.

Arrangøren mener det er uforståelig at disse opplysningene ikke kom frem da første halvdel av honoraret ble betalt og avtalen signert. Dette ligger utenfor arrangørens kontroll som nå jobber på spreng for å finne et alternativ til Geldof, uten å kunne love at det vil bli noen sensasjon.

Det vil være vanskelig å finne et like bra alternativ så kort tid i forveien, spesielt i en presset situasjon hvor arrangøren møter på hindringer i forhold til utenlandske artister og deres agenter. Flere opplysninger om alternativ til Geldof kommer så snart artist er på plass, melder Bru.

Festivalledelsen opplyser videre at dette ikke vil få innvirkning på arrangementet, og festivalen vil gå av stabelen som planlagt 21. – 23. mai.