KRISTIANSAND: – Det var en gang en prins som så gjerne ville ha en prinsesse, roper skuespiller Anne Ma Usterud, i klassisk H. C. Andersen-ånd under visningen på Agder Teater.

Men der slutter også likheten med eventyrklassikeren Prinsessen på erten. I den halvtimes lange versjonen blir det nemlig prinsesse-audition med overivrige prinsessekandidater, en engstelig prins, en konge som damper røyk ut av ørene – og en ekte prinsesse uten rosa tyll.

Dukkespiller Giert Werring står for manus og regi, og sammen med Anne Ma Usterud og Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen har kontroll på seks ulike dukker. For første gang har de også med seg Kristiansand Symfoniorkester (KSO), hvor de får hjelp av Kari Ingelsrud på bassklarinett.

Stykket har premiere i Agder Kulturhus torsdag 16. september, og spilles også på Agder Teater lørdag 18. september. I tillegg spilles forestillingen i Den kulturelle skolesekken i Vest-Agder i slutten av september.

ANNERLEDES: - Det er ikke en fisefin prinsesse, nei, sier Giert Werring når han viser frem prinsessen. FOTO: KRISTIN ELLEFSEN
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN