KRISTIANSAND: Etter litt over to år som daglig leder for Sørnorsk filmsenter, har Åse Meyer besluttet å gi stafettpinnen videre. Hun har ett år igjen av åremålet, og sier at det ikke har vært noen lett avgjørelse. Begrunnelsen for hvorfor hun likevel har valgt å slutte er prioriteringer og hensyn til barn.

— Det er veldig vemodig, og det er med tungt hjerte jeg har tatt avgjørelsen. Sørlendingene har vist seg å være veldig åpne og nysgjerrige, og jeg har blitt utrolig godt tatt i mot av folk både i og utenfor filmbransjen. Det er også litt skummelt siden jeg foreløpig ikke har noen ny jobb å gå til, sier hun.

Les også: - Trist at hun slutter

Utvikling

Sørnorsk filmsenter ble etabler i september 2008 med Åse Meyer i førersetet. Siden oppstarten har flere av filmene støttet av filmsenteret blitt vist på NRK og TV2, og flere kortfilmer har fått tilleggsstøtte fra Norsk Filminstitutt. Sørnorsk filmsenteret har også gjort seg bemerket hos kulturdepartementet som tildelte filmsenteret en ekstra million da restmidlene skulle fordeles i begynnelsen av oktober.

— Det har vært veldig spennende å være med å bygge opp filmsenteret, og jeg synes vi har fått til mye bra. Jeg har stor tro på at den gode utviklingen vil fortsette, og jeg ser allerede konturene av en bransje – ikke bare flinke enkeltpersoner. Det har vært en arbeidskrevende jobb, men fremfor alt en veldig morsom jobb, sier hun.

Videre sier hun at det til nå har vært mest fart i dokumentarfilmproduksjonen, men at flere gode fiksjonsprosjekter er på vei. Hun synes folk i bransjen har vært veldig lærevillige og flinke til å komme på workshoper og kurs, og hun håper det fortsetter.

Samarbeid

  • Sørlandet må fremdeles jobbe for å få frem enda flere gode produsenter, regissører og manusforfattere. Jeg får stadig tilbakemeldinger fra unge sørlendinger under utdanning som synes det skjer mye spennende her nå, og som kanskje kunne tenke seg å flytte hjem etter endt utdanning. Jeg har også hatt et veldig godt samarbeid med de andre regionale filmsentrene. Alle har jo ett felles mål - nemlig å få mer penger til film ut i distriktene, sier Meyer.

Hun har allerede flyttet tilbake til Oslo og pendler nå frem og tilbake til Kristiansand. Meyer kommer til å fortsette i jobben på Sørnorsk filmsenter frem til styret finner en ny mann eller kvinne til å fylle skoene hennes. Stillingen utlyses i morgen og hun håper at mange spennende kandidater melder sin interesse. Hun sier videre at stillingen krever at en har en bred filmfaglig bakgrunn og kompetanse, og at en må kunne jobbe fleksibelt både med administrative- og kunstneriske oppgaver.

— Jeg håper at jobben jeg har hatt ikke er personavhengig, og at den nye personen blir like godt mottatt som jeg ble, sier den avtroppende lederen.