KRISTIANSAND: Instrumentalbandet gikk seirende ut av «Kampen om Agder» på Østsia, en konkurranse som hadde som mål å gi uoppdagede, mindre og lokale band en sjanse til å markere seg lokalt og nasjonalt.

— Dette betyr veldig mye for oss. Vi har alle vært publikum på Quartfestivalen i mange år, og det har hele tiden vært en våt drøm å få spille der selv, sier bassist Lasse Kuhlmann til fvn.no.

Ungt band

Kuhlmann, Sigbjørn Grimsæth, Even Hafnor og Martin Andersen utgjør kjernen i bandet. Musikken beskrives som en miks av rock, prog, funk og jazz. Selv tror de at instrumentalmusikken, kun ispedd noen få stemmesamples, gjorde utslaget på Østsia natt til lørdag.

— Vi låter ikke så likt som mange andre. Ikke misforstå, det er nok av referanser hos oss også, men vi pakker det inn på en ny måte, sier Kuhlmann.

Medlemmene i bandet er mellom 17 og 23 år, noe Kjetil Nordhus i konkurransens jury mener ikke kan høres.

— Selv om bandet er ungt, spiller de med modenhet. Mange fikk seg nok en overraskelse da de hørte dem, sier han.

Love Fi på andre

Bandet Love Fi stakk av med andreplassen i «Kampen om Agder», og får dermed spille på Skralfestivalen i Grimstad i sommer.

— Det var dødelig jevnt, og særdeles vanskelig for juryen å bestemme seg. Til slutt var det publikum som fikk det siste ordet. Rundt 150 stemmer kom inn, og Essence of a Session fikk soleklart flest, sier Nordhus, som beskriver Love Fis elektroniske rock som ekstremt bra.

— De har en interessant sammensetning av musikere. Summen av alt gjorde at de var på vippet til å gå til Quart.

Håper på plate

Totalt 30 demoer kom inn i konkurransen. Nordhus tror det var de riktige bandene som stakk av med første- og andreplassen.

— Det er veldig gøy å kunne sende såpass nyskapende band til de to festivalene, sier han.

For Essence of a Session betyr det at de endelig får nok penger til å snekre sammen en plate.

— Nå får vi 10.000 kroner for å spille på Quart, noe som kommer godt med, i og med at vi ikke har fått støtte fra Cultiva. Til det er vi for unge. Vi håper å ha platen klar før konserten på Quart, sier Kuhlmann.