Hellbillies måtte avlyse alle konserter da frontfigur Aslag Haugen falt fra scenen under en konsert i Skippagurra i sommer.

Dermed har bandet gått glipp av millioninntekter. De krever derfor flere millioner kroner i erstatning, skriver avisen Hallingdølen.

Innrømmer ansvar

Hellbillies har hele tiden hevdet at scenen var for dårlig sikret. Haugen ble alvorlig skadet i fallet, og fikk blant annet brudd i nakken og begge håndleddene.

Nå har forsikringsselskapet erkjent at arrangøren opptrådte uaktsomt, ifølge bandets advokat.

Hvor stort erstatningskravet blir, avhenger av hvor mange konserter som må avlyses. Plateselskapet EMI anslår tapet til mellom fem og ni millioner kroner.

— Jævlig flaks

Hellbillies kommer trolig ikke til å returnere til scenen før neste sommer. Aslag Haugen er for tiden opptatt hos sin logoped:

— Jeg har prøvd noen bitte små strofer uten at det har vært noen særlig suksess. Stemmen må trenes opp den og, på samme måte som andre kroppsdeler som ikke har vært brukt på en stund. Men jeg tror faktisk sangstemmen min er som den har vært, og stemmebåndene skal heldigvis ikke være skadet, sa Haugen til Dagbladet denne uken.

Tidligere i høst fortalte vokalisten at han er glad han bare overlevde ulykken:

— Ved nakkebrudd i dette området er det bare tilfeldigheter som avgjør utfallet. Jeg kunne blitt lam, jeg kunne dødd. Jeg har hatt jævlig flaks midt oppi det hele, sa Haugen til Hallingdølen.

Foto: SCANPIX