32-årige Lillo Brancato Jr., som spilte i den prisbelønte mafiaserien «Sopranos», er i stedet dømt for ran etter hendelsen som endte med at en 28 år gammel politimann utenfor tjeneste ble skutt og drept i New York 10. desember 2005. Han risikerer tre til 15 år i fengsel, melder BBC :

Kunne fått livstid: I november startet rettsaken med skuespilleren på tiltalebenken, anklaget for forsettelig drap etter en narkojakt som endte i tragedie. Politimann Daniel Enchautegui ble skutt under et innbrudd i 2005. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

Jaktet på dop

På jakt etter reseptbelagte medisiner brøt Brancato og 51-årige Steven Armento seg inn i et hus i Bronx den 10. desember.I nabohuset våknet politimann Enchautegui, som sov etter nattevakta i New York-politiet, da han hørte et glass bli knust. Politimannen ringte nødnummeret, og gikk for undersøke saken. Det endte i tragedie. Enchautegui ble skutt i brystet. Både Brancato Jr. og hans medsammensvorne ble skadet i den dramatiske skuddvekslinga.

Mentalt kaos

Armento ble dømt for å ha avfyrt det dødelige skuddet i oktober i fjor. Påtalemyndighetene ønsket også å dømme «Sopranos»-skuespilleren for drapet. Tidligere i måneden inntok Brancato vitneboksen og fortalte at han slet med heroinavhengighet på den tiden.

– Jeg måtte ha noe. Mentalt var jeg et rot, fortalte Brancato som hevdet at han hadde kjent huseieren i flere år og hadde lot til å gå inn i huset for å hente seg smertestillende. Men han visste ikke at huseieren hadde dødd tidligere samme år.

Den kolombianskfødte skuespilleren, som tidligere er blitt arrestert for heroinbesittelse samt trakassering, benekter alle drapsanklager i forbindelse med mordet på politimannen.

Etter at juryens kjennelse var lest opp, skal Brancato ha blitt ført bort i håndjern. Han kan bli sluppet fri etter å ha sonet i flere år, men den endelige dommen blir ikke kjent før den 9. januar.

Tv-seernes favoritter: Her fra lykkeligere tider for den store mafiafamilien. Foto: Scanpix Foto: Scanpix