ÅRHUS: The BlackSheeps består av Agnete Johnson (14), Emelie Nilsen (15), Viktoria Eriksen (15) og Aleksander Touryguin (15) fra Nesseby i Finnmark. Bandet fremførte sitt bidrag, «Ora jaska, beana», som er samisk for «Ti stille, hund», til stor jubel fra både dansker, svensker, finner og nordmenn i Musikhuset i Århus lørdag kveld.

– Nå er jeg ikke noen stor fan av Melodi Grand Prix til vanlig, men dette er stort. De er veldig flinke, dessuten har sangen slått veldig godt an. Etter kveldens finale regner jeg med at hele Norden vil gå rundt og synge på «Ora jaska, beana», sier Olli til Aftenposten.no.

Bandet vant den norske finalen i høst, og vokalist Agnete Johnsen har blitt spådd en strålende fremtid av blant andre musikksjef Håkon Moslet i NRK P3 og artistmanager Jan Fredrik Karlsen.

– Jeg er trygg på at uansett hva som skjer, så har disse ungdommene et godt støtteapparat i ryggen. Dessuten er det ganske fredelige tilstander i Nesseby, så det er ikke sikkert de vil merke det helt store presset når de kommer hjem, sier Olli.

The Battery fra Surnadal, som består av den unge kvartetten Oddbjørn Sponås, Brage Kristian Einum, Stein Boge og Hans Olav Settem, kom ikke til superfinalen i konkurransen i Danmark lørdag kveld.