KRISTIANSAND: Fredag morgen, få timer etter at dødsfallet til Michael Jackson ble kjent, var Quarts bookingsjef Trond Åge Nyhus i kontakt med managementet til Slash for å få bekreftet at det ikke blir endringer i planene.

— Jeg har fått beskjed om at både Slash og de andre kommer. Jeg snakket med advokaten til Slash som bekreftet dette, sier Nyhus til fvn.no.

Sammen på turné

Headlineren på Quartfestivalens første dag startet samarbeidet med Michael Jackson i 1990, da han spilte gitar på to av Jacksons singler fra Dangerous-albumet, «Black or white» og «Give in to me». Ved flere anledninger under den påfølgende verdensturneen spilte også Slash på scenen sammen med Michael Jackson.

Det gjorde han også i 2001, under konserten som markerte Jacksons 30-årsjubileum som soloartist.

Michael Jackson døde torsdag av hjertestans. Han ble obdusert fredag. Lørdag morgen norsk tid overtok familien ansvaret for den avdøde popstjernen, men det er uvisst når en eventuell begravelse vil finne sted.

To nye band bekreftet

  • Det har ikke vært snakk om at Slash skal i begravelsen. Han hadde ikke lenger noen relasjoner til Michael Jackson. Samarbeidet ligger langt tilbake i tid, sier Nyhus.

Lørdag offentliggjorde også Quartfestivalen to band som Slash har plukket ut som oppvarmingsband på Odderøya. De britiske punkejentene i McQueen spiller mellom Skambankt og Slash, mens australske Juke Kartel starter rockekvelden klokken 17.30.