I en melding på hjemmesiden til The Killers ble det i går annonsert at bandet skal opptre som en av hovedartistene under Hovefestivalen 2009. Ifølge nyhetsoppdateringen skal Las Vegas-bandet opptre tirsdag 23. juni.

The Killers besøkte Tromøya også i 2007, og har vært blant de mest etterspurte artistene på Hovefestivalens hjemmeside. Festivalen har annonsert at de vil offentligjøre en ny artist i dag, men nå kan det se ut om bandet kom dem i forkjøpet. Det samme gjorde for øvrig Slipknot, som også skal spille under sommerens festival.

— Ville tilbake til Hove

Mandag formiddag bekrefter Hovefestivalen at The Killers skal opptre. I en pressemelding opplyser pressetalsmann Gaute Drevdal at bandet tidlig signaliserte at de hadde et ønske om å spille på Hove igjen.

— Det er ingen tvil om at opplevelsen på Hove 2007 gjorde inntrykk og at bandet hadde lyst til å komme tilbake. Siden sist har de gitt ut et knallsterkt album og fått mange nye fans, så det er veldig hyggelig å kunne ønske dem velkommen igjen, sier Drevdal ifølge pressemeldingen.

- Beste festivalminne

Bandets vokalist, Brandon Flowers, skal også ha omtalt oppholdet på Hovefestivalen som hans aller beste festivalminne.

The Killers ble dannet i 2002, og ga ut debutalbumet "Hot Fuss" i 2004. Med oppfølgeren "Sam's Town" i 2006 etablerte The Killers seg om et av verdens mestselgende band. I november i fjor ga bandet ut sitt tredje studioalbum, "Day and Age".

Hovefestivalen går av stabelen på Tromøya utenfor Arendal fra mandag 22. til torsdag 25. juni.