«Thriller» var Jacksons absolutte gjennombrudd som soloartist. Albumet som ble sluppet i november 1982 ble både et salgsmessig og kulturelt fenomen som Jackson ikke har vært i nærheten av å matche siden. Nå kan albumet, der sju av ti låter var topp ti hits, få nytt liv på verdens musikalscener. Produsent

I går ble det kjent at produsentselskapet The Nederlander Organization har kjøpt rettighetene til Jacksons «Thriller», og både tittelkuttet og resten av albumet vil være med å utgjøre musikalen. I tillegg vil det bli brukt musikk fra «Off The Wall». Ifølge The New York Post satser produsentene på at Jackson selv skal spille en aktiv rolle i prosessen.

— Denne musikalen vil være den ekslusive Jackson-autoriserte versjonen av «Thriller» og Jackson vil delta i hvert aspekt av den kreative prosessen, lød det i pressemeldingen fra The Nederlander Organization.

Det blir også antydet at Jackson kan komme til å skrive ny musikk for musikalen.

Varulv

I musikkvideoen til tittelkuttet blir Jackson forvandlet til en varulv, og dette vil være utgangspunktet for sceneshowet. James Nederlander Jr. beskriver det hele slik:

— «An American Werewolf in London» møter «Cyrano».

De som med glede ser fram til en musikalversjon av Michael Jackson må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Talsmann for The Nederlander Organization, Jack O'Keefe melder nemlig overfor New York Post at utviklingen av musikalen kan ta rundt to år.

Et gjensyn med Jackson som varulf kan du se i videoen som finnes på YouTube .