Dramaet tar for seg fem mennesker og deres livsløgner. Filmen er regissert av Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen. Blant hovedrollene finner vi Pia Tjelta som postordrebrud og Jon Skolmen som mannen som vil kjøpe Tjelta.

Ener i Stavanger

I Pia Tjeltas hjemby er ikke kritikerne begeistret for filmen. Stavanger Aftenblad gir terningkast en og kaller filmen for 90 bortkastede minutter. Eneren begrunnes blant annet med at det ikke sies noe interessant, at filmen er i altfor mange scener klippet etter amatørmessige att-og-fram-prinsipper og at det ikke er noe intellektuelt eller følelsesmessig svev over handlingen.

Hva anmelderen synes om Pia Tjelta? Les hele anmeldelsen her.

Og treer i Stavanger

Rogalands Avis kaster en treer. Avisen mener filmen er ambisiøs, men at den forsøker å si altfor mye på en gang og at den derfor ikke fungerer som en helhet.

Pia Tjelta får derimot skryt: «Pia Tjelta er i stor vekst som karakterskuespiller. Hun skaper en interessant postordrebrud i Maya, og leverer både sårhet og følelsesutbrudd gåsehudfremkallende godt.»

Nedtur i Oslo

VG gir all honnør til regissøren for å ha en dyp ambisjon om en avansert filmfortelling om eksistensielt utilslørte livsproblemer, men at filmen aldri holder hva den lover. Uten å nevne navn, skriver avisen at rolleprestasjonene varierer – fra det gode til at det minner om norsk film i 1970-årene. Terningkast to fra Norges største avis.

Dagbladet gir en treeer, og sier at filmen oppleves ujevn. Anmelderen mener filmen er til tider rørende og til tider Wam og Vennerød. Det vil si at det blir i overkant tydelig, klisjéfullt og dermed falskt. Pia Tjelta får ros: «Pia Tjelta viser at hun er mer enn et pent fjes....Hun er en skuespiller som fortjener mer enn kjærlighetskomedier.»

Lunkent i Trondheim

Adresseavisen gir en treer, og kaller «5 løgner» for spinkel livssatire. Kritikeren mener at regissøren gir en elegant innføring i stoffet, men at intensiteten i forholdet mellom personene er for lav til å bære et slikt opplegg gjennom hele filmen.

En av skuespilleren får derimot mye skryt. Charlotte Frogner, som spiller rullestoljenta Kristin, mener anmelderen er filmens mest gjennomførte skikkelse. Les hele anmeldelsen her.

Opptur i Bergen

Noen av de bedre terningkastene kommer fra Bergen. Bergensavisen gir fire og det samme gjør Bergens Tidende. BT mener filmen er et varmt vevteppe, og gir fire på terningen.

Anmelderen mener at det ligger et imponerende klippearbeide bak og at det er en prestasjon i seg selv å få tråklet de fem historiene sammen. Filmen utgir seg for å være en komedie, men at tårene er nærmere enn latteren i den positivt overraskende, varmende debutfilmen.

Men kritikeren er ikke bare imponert. Pia Tjelta får ikke bare ros. Les hele anmeldelsen her.