KRISTIANSAND: — Det er ikke jeg som har lekket denne historien. Og det må du fanken meg skrive, sier en kraftig provosert Toffen Gunnufsen.

Historien han sikter til kostet ham nemlig 300.000 kroner på et allerede sprengt bookingbudsjett.

Budkrig

For tre måneder siden offentliggjorde Toffen at den amerikanske rapperen Chamillionaire var booket til Hovefestivalen. Offentliggjøringen hadde imidlertid en bakside: den formelle kontrakten med den amerikanske artisten ble aldri signert.

  • Jeg hadde fått et såkalt «Confirmation Letter» fra agenten i London på at Chamillionaire skulle komme til Hove, forklarer Toffen.

Tabbe eller ikke, i ettertid er det liten tvil om at Toffen burde signert en avtale umiddelbart.

For: På formiddagen 15. mai - hele tre og en halv måned og flere tusen solgte billetter etter at han lokket publikum til Hove med Chamillionaire, fikk piggsveisen bakoversveis. Da ble han kontaktet av rapperens agent i USA, som kunne fortelle at det nettopp hadde tikket inn et bud på 60.000 dollar på Chamillionaire.

Og budet kom fra Jørgen Skauge og Quart!

Toffen og det amerikanske bookingbyrået skal i januar ha blitt muntlig enig om et honorar på 50.000 dollar, men ingenting ble signert skriftlig. Tre måneder senere hadde rapperen byttet agent, og da denne tok kontakt med Quart ble det bråk.

— Vi fikk beskjed om at Chamillionaire var ledig i vår periode og at vi kunne få den eksklusiviteten vi ellers forlanger. Derfor la vi inn ett bud på Chamillionaire, bekrefter Skauge.

— Nei, sånt gjør man bare ikke, raser Toffen.

— Det må da i himmelens navn gå an å kreve av disse folkene på Quart at de tenker selv. Det finnes så mange andre hiphop-artister der ute.

Dobbel pris

Men Skauge lot seg ikke be to ganger og sendte inn et åpningsbud på 60.000 dollar. Ikke bare kunne han sikre seg en perfekt support for 50 Cent, han kunne også ydmyke Toffen på det groveste.

I Arendal fikk Toffen Gunnufsen granatsjokk, og ble umiddelbart tvunget til å høyne budet til 70.000 dollar.

Jørgen Skauge kontret igjen og høynet til 80.000 dollar.

Toffen Gunnufsen - livredd for både sitt eget og Hovefestivalens rykte - klemte dermed til med et bud på hele 100.000 dollar.

— Etter hvert ble summene så høye at vi valgte å ikke være med videre, sier Skauge.

Rapperen som skulle koste Toffen ca. 300.000 kroner, endte opp med å koste Hovefestivalen 600.000 kroner!

— Jeg bekrefter aldri summer i media, sier en åpenbart snurt Toffen.

— Er det riktig at Chamillionaire ble dobbelt så dyr som planlagt?

— Han har kostet meg mer enn planlagt, men denne saken måtte bare løses. Vi kan ikke gå ut med en artist og så trekke det tilbake, sier Toffen.

Sint på Quart.

Nå er han overgitt over arbeidsmetodene til sin tidligere arbeidsgiver Quartfestivalen som han mener driver et skittent spill.

— Det Quart gjorde her var helt bak mål. Når en annen festival havner i problemer så går man ikke inn og «fucker opp» på denne måten. Det er ukollegialt og jeg har aldri opplevd maken på mine seksten år i bransjen, sier Toffen Gunnufsen.

— Det var vel din tabbe å offentliggjøre en artist som du ikke hadde signert avtale med?

  • Jeg hadde aldri gått ut med Chamillionaire hvis ikke jeg hadde fått en skriftlig bekreftelse fra agenten i London, sier Toffen.

— Kunne du ikke bare vise til denne bekreftelsen da Quart kom med sitt bud?

— Hiphop-artistene bytter managere og bookingfolk raskere enn vi andre bytter underbukser. Noe skjedde i forbindelse med dette agentbyttet, og det utnyttet Quart, fnyser Toffen - noen hundre tusen kroner blakkere enn planlagt - og på krigsstien!