Nå velger han å gi ti millioner dollar til de seks, som skal sikre dem de beste advokatene til å kjempe saken i retten. Donasjonen gir han gjennom fondet The Juna Six Legal Defense Fund, som er blitt opprettet til støtte for ungdommene, skriver Wenn.

De seks er siktet for angrepet på en hvit skolekamerat i Jena 4. desember 2006. To av dem er nå tiltalt i saken. Arrestasjonene og siktelsene av ungdommene har skapt debatt i Louisiana og flere mener de er blitt utsatt for rasehets fra myndighetenes side. Les mer om saken her.

— Det er tydelig en gal juridisk prosess på gang i Jena. Donasjonen min til The Jena Six Fund er mitt lille bidrag i kampen mot å sikte og dømme mennesker på feil grunnlag. Dette bør unngås, sier Bowie.

Han er ikke den eneste profilerte personligheten som har engasjert seg i denne saken.

Menneskerettighetsforkjemperne Jesse Jackson og Al Sharpton har vært svært kritiske til siktelsene og har hevdet det ligger rasistiske motiver bak.

Den amerikanske rapperen Mos Def har også engasjert seg. Og onsdag 19. september deltok han sammen med Jackson, Sharpton og Martin Luther King III i en demonstrasjonsmarsj i Jena.

Byen Jena har i lengre tid vært åsted for flere rasekonflikter.