— Det finnes mange gode band som skal på turné, og vi jobber med flere. Dette er to av dem, sier festivalsjef Daniel Nordgård. Han bekrefter at Rage Against the Machine og Radiohead er to band festivalen er ekstra aktiv for å skaffe til 2008. Nordgård har tidligere gjort det kjent at Rage Against the Machine er et av bandene han personlig helst ser på Odderøya neste sommer.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer har Quart lagt inn bud på dette bandet, og trolig også Radiohead. Begge skal på turné i nærheten av Skandinavia den første uka i juli neste år, og ingen av dem skal være aktuelle for konkurrenten Hovefestivalen.

— Rage Against the Machine blir for dyre for oss, sier Hoves musikksjef Toffen Gunnufsen. Selv har han allerede offentliggjort sju artister, men ingen hovednavn. Quartfestivalen står ennå uten offentliggjorte navn.

Etter det Fædrelandsvennen har grunn til å tro vil Rage Against the Machine koste i nærheten av 3-4 millioner kroner. Quarts bookingbudsjett lå i år rundt 15 mill. kroner.

Nylig gjenoppståtte Rage Against the Machine har tidligere spilt på Quart, først i 1997. I 2005 kom de tilbake som en del av Audioslave. Den sistnevnte konserten står som en av milepælene i festivalens historie.

Nå kan Zach de la Rocha være på vei tilbake, med bagasjen full av tung, tung politisk funkrock.

Radiohead har på sin side aldri spilt på Quart. De er nå aktuelle med fullengderen «In Rainbows» som nettopp ble gitt ut på internett. Bandet er kjent for å være uberegnelige og impulsive, og de er så store at de ikke TRENGER å dra på noen turne neste år. Det er derfor Daniel Nordgård og musikksjef Jørgen Skauge nå biter negler av kryssede fingre på Odderøya. Skulle ett eller sogar to navn av dette kaliberet komme på plass før jul er Quart godt på vei til å klare comebacket festivalen satser livet på til neste år.