KRISTIANSAND: På et halvmørkt sjøloft i Marvika står Steinar Endresen med en fiskestang og veiver med sluken.

– Æ kan sette en mørepilk i ræuhålet på ei gråmåge på femogtjue meter, så om ikke du har bedd aftenbønn, så foreslår æ at du gjør det nå, messer Endresen.

Det er én av de sørlandsk-svingende replikkene han skal lire av seg som torturmester når narkokongene drar i snorene for å få informasjon ut av Ingar Helge Gimle som Dudek og Torgny Gerhard Aanderaa som Blåsa – småskurker som har havnet borti feil typer.

Aanderaa på sin side skal henge oppe etter beina i en vinsj under takbjelkene. Opptaket skal dermed helst gå fort, men før det i det hele tatt får kommet i gang, går strømmen.

– En sikring har gått, lyder beskjeden på walkie-talkien, og loftet forvandles til et diskogulv av hodelyktlys mens fotografene Fred Arne Wergeland og Per Sveinung Larsen teiper ledninger fast til bjelkene.

Det blir lys igjen etter en serie sikringsskift, og Henrik Rafaelsen står klar som torturkoordinator Ari – håndlangeren til storskurken Krompen (Dennis Storhøi). Iført dress og gullsmykker er Rafaelsen parat til å utstede torturordren.

– Dette er et veldig ambisiøst opplegg på så lite tid. Alt skjer så fort, og det er veldig gøy. Det krever at alle er litt på tuppa hele tiden, sier han og gjør seg klar til sin dystre dyst.