KRISTIANSAND: — Vi vil ha mer! Vi vil ha mer! De rundt 1000 publikummerne på lørdagens Bragdøya Blues var nærmest i ekstase etter en times konsert med koreaneren. Da siste såre gitartone forlot scenen, ba de høylytt om mer. Og de fikk en sang til.

Mok Kyung Kim blir kalt for Koreas Eric Clapton, en betegnelse han gjorde seg fortjent til etter forestillingen. Fra scenen serverte han coverlåter av nevnte gitargeni, BB King og Robert Johnson. I tillegg spilte han flere av sine egne låter. Deriblant flere fantastiske instrumentale låter hvor gitarspillingen hans kom til sin fulle rett. Midt inne i solopartiene ble han avbrutt av publikums jubling og klapping.

— Denne konserten går inn i historien som en av de største i bluesklubbens historie, ropte en begeistret blues-fantast da Kim satte i gang med en ny låt.

Book ham igjen! Kim med band var nest siste artist ut på Bragdøya. Han ble fulgt av mer kjente Neal Black & The Healers som nok fikk en hard jobb med å overgå koreanerens suksess.

— Jeg har aldri opplevd en slik respons fra publikum så tidlig på kvelden. Neal Black må gå ut i 250 nå for å få samme responsen, fastslår bookingsjef Bjørn Wiksaas rett etter at Kim har sendt ut den siste gitarstrofen. Han fortalte at flere hadde kommet bort til ham og bedt på sine blues-knær om at Mok Kyung Kim må bookes igjen neste år.

— Jeg skulle gjerne gjort det, med det kan bli vanskelig siden han kommer fra andre siden av jordkloden, sier bookingsjefen fornuftig.

Wiksaas har jobbet i to år med å få koreaneren til Norge. I helgen nøt han å høre ham live for første gang. Kim & co. har nemlig aldri spilt i Norge tidligere.

Fædrelandsvennen snakket med gitarvirtuosen rett før han gikk på scenen. Han gledet seg da til å opptre for et norsk publikum.

— Det er veldig spennende å være her. Jeg har sett bilder av Bragdøya på nettet, men virkeligheten er enda vakrere. Og folk er så vennlige, sier han.

— Hva visste du om Norge før du kom hit?

— Det eneste jeg visste var at a-ha kommer herfra, svarer Kim og ler.

Koreansk publikum Det var faktisk ikke bare nordmenn som overvar konserten hans på Bragdøya. Blant publikum var det sju ivrige koreanere som synes det var utrolig gøy å se en artist fra hjemlandet i aksjon på scenen. Koreanerne jobber for tiden hos Aker Kværner MH på Dvergsnes og var invitert med av gode kolleger.

En av koreanerne var Mr. Yoon. Sammen med kona svingte han seg foran scenen til Kims blues. Han kjente ikke til Kim fra før av, men ble frelst etter opptredenen.

— Helt fantastisk. Nå må jeg få kjøpt meg et album av ham, sier Yoon begeistret.

Sol fra skyfri himmel Han og de andre koreanerne gjorde mye av seg foran scenen og sørget selvsagt for å avfotografere gitarhelten fra hjemlandet med mobiler og fotoapparat.

Årets Bragdøya Blues, den tiende i rekken, var tilgodesett med et fantastisk vær. Helt fram til konsertene begynte klokka 17 var området dekket av havskodde. Men da ungdommene i Blå Agenda All Stars gikk på scenen, forsvant skodden som bestilt og blå himmel åpenbarte seg. Ungdommene ble fulgt av Daniel Eriksen & Pzydeco Sisters, Christianssand Blues Band og Tommy Kristiansen & Eirik Bergene før det som ble kveldens koreanske høydepunkt åpenbarte seg på scenen.