Man skulle tro at hovedgrunnen til at det norske folk fulgte med på konkurransekonsepter som «Skal vi danse» var for å få med seg hvem som ryker fra uke til uke.

Men «Skal vi danse» som har hatt gode seertall i hele høst, opplever faktisk at seere forsvinner når svaret skal avsløres.

Mistet 100.000 I sju av ti programmer denne sesongen har «Skal vi danse» hatt flere seere i hovedsendingen enn i resultatsendingen.

I snitt har 717.000 fulgt med på «Skal vi danse», mens 698.000 har sett del 2 som kommer etter «Nyhetene».

I uke 43 var tapet aller «verst» da 103.000 lot være å få med seg at Mari Maurstad måtte forlate konkurransen.

Den store konkurrenten til «Skal vi danse – resultater» er «Med hjartet på rette staden» som sendes på NRK i samme tidsrom.

Forskyve = suksess «Skal vi danse – resultater» går som oftest kl 21.40 – 22.05, mens «Med hjartet på rette staden» går fra kl 21.25 – 22.10. Noen ganger denne sesongen har «Skal vi danse» flyttet sendetidspunkt eksempelvis på grunn av EM-kvalifiseringskamper. Utgangen da har blitt en økning på seere i resultatdelen.

Lørdag 17. november tapte Norge 2-1 over Tyrkia, mens TV2 vant 97.000 flere seere i «Skal vi danse – resultater» som ble sendt en time senere enn normalt (i tidsrommet til «Fakta på lørdag»).

«Idol» holder stand Et program som derimot ikke mister seere i sin andre del, er «Idol», som også sendes på TV2, dog på fredager. Mens 704.000 i snitt har fulgt med på direktesendingene så langt denne sesongen, har 753.000 fått med seg «Idol – resultater».

På samme tidspunkt som TV2 avslører hvilket idol som må forlate konkurransen, sender NRK «Grosvold».

Anne Grosvold overtok i sommer da Fredrik Skavlan takket for seg, men har ikke helt klart å skape de høye seertallene som sin forgjenger.

I stedet har seerne gått til TV2s «Senkveld».