KRISTIANSAND: — Vi har nok solgt halvannen million plater til sammen, sier Bård Torstensen. Arendalitten har vært gitarist i Clawfinger siden de slo gjennom stort i 1993. Bandet som besto av halvt om halvt svensker og arendalitter hadde en Europa-hit med sangen «Nigger». Debutalbumet «Deaf, Dumb, Blind» solgte i alle land, og i årene 1993-95 var Clawfinger godt synlige med sin nyskapende blanding av rap og metall. Så ble det stille rundt dem - men bare her hjemme.

  • Vi fikk beskjed av selskapet om at enten måtte vi fortsette å turnere hele året, ellers måtte vi begrense oss til et bestemt område. Og da ble det til at vi valgte Sveits, Østerrike og Tyskland, sier Torstensen.

I disse landene har Clawfinger derfor aldri vært lenge borte fra nyhetsbildet av gangen, og de har nå gitt ut sju plater.

Clawfinger oppsto da Torstensen og Erlend Ottem, begge fra Arendal, møtte Jocke Skog og Zak Tell på et sykehus i Stockholm.

  • I 1990 var det veldig vanskelig å få jobb i Arendal, og veldig lett å få jobb på sykehus i Sverige. Da var vi mange som dro bortover, sier Torstensen.

Selv etter flere utskiftninger, er alle i bandet fremdeles rekruttert fra samme sykehusmiljø i Stockholm. Og selv om Erlend Ottem har sluttet, har en annen arendalitt, nemlig Andre Skaug kommet til.

Bandet ga i år ut sin syvende fullengder «Life will kill you».