ARENDAL: Ifølge Agderposten har politikerne godkjent skjenkebevillingen over hele festivalområdet, fra morgengry til klokken 03 på natten. Spritkranene skal være åpne fra klokken 13 til 03, og både politiet og politikerne frykter at dette vil føre til dårlig kontroll.

— Jeg er betenkt over at det blir så lett tilgang til alkohol. Men dette er vel en del av festivalen vi er nødt til å svelge, sier Kristen Bjormyr (Sp) til Agderposten.

Politistasjonssjefen i Arendal, Jan Sverre Krogstad, er også skeptisk til skjenkebevillingen. Krogstad sier at politiet ikke har erfaring med hvordan skjenkingen vil utarte seg, og derfor krever politiet en inngjerding av hele festivalområdet. Inngjerdingen skal bestå av et to meter høyt plankegjerde.

Deltakerne får vandre rundt på festivalen med alkohol over hele området, noe driftstyrepolitikerne stiller seg kritisk til. De krever derfor en grundig evaluering av skjenkebevillingen må gjennomføres i etterkant av festivalen.

Det er sju utsalgssteder og en klubb som får skjenkebevilling, skriver Agderposten.

For å være sikker på at alkoholkjøperen er myndig, får alle festivaldeltakerne et farget festivalpass klipset rundt håndleddet. Den bestemte fargen på passet skal synliggjøre om deltakeren er over 18 år.