KRISTIANSAND: — Det nytter ikke å komme i dårlig humør på grunn av litt regn. Vi skal ha det så sinnssykt mye gøy her, sier Kjetil Langseth fra Hovden.

Innerst mot skogholtet på Egsjordet har han installert seg i piratflaggprydet partytelt sammen med Roger Kristiansen og Stian Haugland, begge fra Sandefjord.

Kall det gjerne feigt, men gutta har satt fjellteltet sitt inn i partyteltet i tilfelle møkkavær. Så selv om det er varslet regn hele uka, tror ikke Langseth og kompani de skal bli overdrevent klissvåte.

I går kveld virket Meteorologisk Institutt skråsikre på at det blir regn på Quart helt til og med torsdag.

Telttettheten på Egsjordet i går ettermiddag var da også mer glissen enn den pleier å være kvelden før Quart. I femtida var det ennå bare et tjuetalls telt på plass, dog med stødig tilsig av nye gjester.

«Camp Pee Yourself»

Langseths partytelt var ett av stedene med antydning til liv. Vi fant gutta i beleven passiar med tre vestlendinger. Lars Kvinge, Lars Sperrevik og Preben Heggland kommer alle fra Os utenfor Bergen, og sammen med sjørøvertrioen utgjør de Camp CPY.

— Det er inspirert av et av Quartbanda, CKY. CPY betyr «Camp Pee Yourself», etter at vi fant et tisselaken her, forklarer Heggland og nikker bort mot lakenet som er hengt opp som banner.

— Har dere tenkt på at dere da kan bli hetende «sengevætercampen»?

— Hrm. Det var ikke fullt så tøft, flirer Langseth og henter enda en iskald øl opp fra trillekjølebagen fra Diplom Is.

Selv om leiren ennå er eksemplarisk ryddig, ligger allerede en sprettet kondompakke og slenger i gresset.

— Vi har mye kjærlighet å gi, sier Lars Kvinge.

«Bare quart er quart»

Jentene som holder på å sette opp telt lenger borte på jordet, er ikke engang gamle nok til å drikke innholdet i Langseths kjølebag. Kvartetten fra Gjøvik, Biristrand og Gran har aldri vært på Quart før. Nå lurer Viktoria Dedekam, Julie Nilsen, Amanda Sagedal og Ane Ulimoen Øverli på om det haster med å få tak i presenning til teltene.

— Vi kom på Quart fordi bare Quart er Quart, sier Sagedal.

— Det er kulere band her enn på Hove. Jeg skal høre Erlend Ropstad og Motorpsycho i hvertfall, lover Ane. BigBang og Datarock er andre favoritter.

Men nå flyr svalene lavt over Egsjordet, og jentene tenker presenning.

— Skal vi legge den oppå eller under teltet?