KRISTIANSAND: — Dette kan jeg naturligvis ikke kommentere, sier Mads Martinsen, sjef i Pilot Management.

Fædrelandsvennen sitter på kontrakten som er skrevet mellom nettopp Pilot Management og arrangør Quartfestivalen. Avtalen som er signert 07.06 2007, forteller at de seks bandene i Duplex-kollektivet til sammen får hele 300.000 kroner for sine åpningskonserter på Odderøya denne uken.

— Jeg kommenterer aldri avtalene våre, sier Martinsen.

Svært reisefølge

Fem av bandene hans - Black Debbath, Stjerten, Hurra Torpedo, Reidar Roses Orkester og Bare Egil Band - skal åpne Bendiksbukta hver sin dag denne uken. Det sjette bandet som er listet opp i kontrakten med Quart - velkjente Cumshots - er imidlertid ikke blitt tildelt scene på det offisielle programmet.

— Nei, Cumshots skal ikke spille så vidt meg bekjent, sier pressetalskvinne i Quart, Kjersti Vikør.

I går åpnet Black Debbath det offisielle festivalprogrammet foran brukbare 500 mennesker i Bendiksbukta. Sjelden eller aldri har Quart lyktes med å dra publikum til Odderøya på tidlig ettermiddag, og det er naturlig å spørre seg om poenget ved å bruke 300.000 kroner på åpningsbandene.

— Hvordan har du fått tak i den kontrakten? sier en overrasket pressetalskvinne Kjersti Vikør når Fædrelandsvennen ber om kommentar til honoraret.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer, betaler Quart også reise og opphold for hele bandkollektivet samt enkelte av bandenes familiemedlemmer. Reisefølget til Duplex skal visstnok være på om lag 30 personer.

— Alle økonomiske betingelser mellom artist og arrangør er konfidensielle. Det gjelder også avtaler om overnatting, sier Kjersti Vikør.

- Helt vilt

Festivalsjef for Storåsfestivalen i Trondheim, Thomas Ryjord, blir ikke overrasket når han hører hva Quart har betalt for duplex-familien.

— Dette er bare nok et eksempel på at prisnivået på norske artister - ikke minst som følge av den pågående festivalkrigen - har blitt helt vilt. Vi har merket en sinnssyk økning de siste par årene, sier Ryjord.

— Ville du betalt 300.000 kroner for Duplex-pakka?

— Jeg synes det er positivt at Quart er kreative og booker denne type konseptløsninger, men det hadde overhodet ikke vært aktuelt for oss, sier Ryjord.

Tidligere bookingsjef for norske artister på Quart, Alf Solbakken, har følgende kommentar til prislappen på Kristopher Schau og hans kamerater.

— Jeg synes det er dødskult at gutta får så mye penger ut av Jørgen Skauge. Banda fortjener pengene, men de er definitivt ikke verdt dem, mener Solbakken.