KRISTIANSAND: Onsdag er definitivt dagen da de eldre inntar Quart. Veteranrockerne i The Who er kveldens hovedattraksjon på Odderøya, og det merkes på de billettkjøpende som tar turen innom billettbua i Gravane.

Fvn.no tilbrakte i dag en time utenfor bua, og med få unntak var de billettkjøpende i sin beste alder. J. Carlos Ortega (60) fra Setesdal er en av dem som har tatt turen til Kristiansand for å få med seg Pete Townshend og co.

— Jeg er en gammel hippie, og på 60- og 70-tallet fikk jeg sett alle de store. Jeg så blant annet Jim Morrison i California på 60-tallet. The Who så jeg aldri, de var også litt for konvensjonelle for min smak, sier han.

Svein Øverland (51) var også på plass.

— Siden jeg spiller bass selv, var jeg alltid fascinert av John Entwistle. Han revolusjonerte måten å spille bass på. Nå er jo han død, men de to mest toneangivende medlemmene av bandet er fremdeles i live, og jeg satser på at de har fått på plass gode erstatninger.

Gitarist Pete Townshend (62) og vokalist Peter Daltrey (63) er de gjenlevende medlemmene av The Whos opprinnelig besetning på fire. Trommeslager Keith Moon døde i 1978, 32 år gammel, mens bassist Entwistle døde i 2002, 57 år gammel.

- Mye gamle rockere

Billettvaktene Rune N. Jonassen (40) og Hans Nicolaisen (48) har heller ingen planer om å gå glipp av kveldens begivenhet.

— Det er kjempestort. De er rockens dinosaurer, men jeg er sikker på at de holder nivået fremdeles, sier Nicolaisen.

På spørsmål om hvilken aldersgruppe dagens billettkjøpere tilhører kommer det raskt fra Nicolaisen:

— De fleste er nok godt opp i åra. Vi har sett mange gamle rockere i dag.

- Hippie-gløden er død

En av de gamle rockerne, J. Carlos Ortega, viste at det fremdeles var liv i en gammel mann, og hev seg spontant inn i fotballkampen sammen med ungene på utsiden av armbåndsteltet. Men dagens ungdom har han ikke mye til overs for.

— Ungdom i dag er bare opptatt av penger. Vi hadde en energi og en glød som mangler i dag. Dessuten ler jeg når jeg ser folk som Liam Gallagher i Oasis late som de fant opp rock 'n' roll-klisjeene. Når det gjelder sex, drugs & rock 'n' roll er alt gjort før.