Året nærmer seg slutten, og det amerikanske ukebladet Entertainment Weekly har oppsummert hvem de mener er de største entertainerne i 2007. Selv om listen er overbefolket av amerikanere var det en brite som kapret den gjeveste plassen.

Bøker og millioner

J.K. Rowling har gjort seg fortjent til tittelen som årets entertainer både på grunn av de syv bøkene om Harry Potter som fikk sin konklusjon i år, og på grunn av den enorme populariteten bøkene, filmene og alle produktene som har dukket opp rundt dem har fått.

Årets underholder kan vise til imponerende tall. 400 millioner Harry Potter-bøker har blitt solgt verden over. De fem filmene har spilt inn 4,49 milliarder dollar, noe som gjør dem bedre besøkt en både Star Wars og James Bond.

EW berømmer henne for å ha jobbet veldig hardt for å oppnå noe veldig stort. Hun har gledet millioner av barn og voksne. I tv-spillenes tidsalder har hun også klart å føre publikum tilbake til bøkene, i alle fall for en stund.

Bøkene er en rik og fantastisk reise fra lys til mørke, fra barndom til voksen alder mener Entertainment Weekly, som er overbevist om at Rowling hadde visjonen om Harry Potter som ets tort verk klart allerede før bok en kom ut. Magasinet nøler ikke med å kalle bøkene et episk verk.

25 entertainere

I alt er det 25 entertainere på den fullstendige listen du kan lese på Entertainment Weeklys hjemmesider.

På listen er stjernene delt inn i kategoriene årets Valedictorian (årskullets beste), årets mest populære, årets vidunderbarn, klassens klovn og årets mest omtalte.