KRISTIANSAND: – Vi har lenge forsøkt å få David Sylvian til Punkt og når han nå endelig kommer til Kristiansand, er det fantastisk at han både spiller konsert, er gjestekurator og skaper en audiovisuell installasjon. Det er en David Sylvian på toppen av sin kreative kraft vi nå får oppleve i Kristiansand, sier Erik Honoré, kunstnerisk ansvarlig for festivalen.

David Sylvian Foto: Pressefoto

Har med installasjonArtisten David Sylvian har gjort et kunstnerisk comeback av dimensjoner de siste årene med albumene «Blemish» og «Manafon». Sylvian ble kjent som frontfigur i bandet Japan på slutten av 70-tallet. Han har også hatt flere instrumentalprosjekter sammen med musikere som Jon Hassell, Robert Fripp og Holger Czukay. Til Kristiansand kommer han med den audiovisuelle installasjonen «Uncommon Deities».

NY MUSIKK. Utstillingen åpnes 1. september på Sørlandets Kunstmuseum. Dagen etter gjør han en konsert på Agder Teater sammen med norske og britiske musikere. Konserten vil være basert på intrumentalalbumet «Plight and Premonition», musikk som aldri tidligere har vært fremført på en scene. I tillegg vil han være gjestekurator for de øvrige konsertene samme kveld.

Venner på scenen

Musikerne han tar med seg til Punkt omfatter eliten av norske og internasjonale improvisasjonsmusikere, artister han har jobbet med de siste årene eller har ytret ønske om å jobbe med for første gang på Punkt. De som står sammen med ham på scenen 2. september John Tilbury, Philip Jeck, Okkyung Lee, John Russell, Arve Henriksen, Toshimaru Nakamura, Sidsel Endresen, Eivind Aarset, den norsk-japanske gruppa Koboku Senju – samt Punkt-festivalens kunstneriske ledere Jan Bang og Erik Honoré, som har vært svært sentrale i produksjonen av Sylvians nye album ”Died in the Wool”

Begeistret Sylvian

I en pressemelding sier David Sylvian følgende om Punkt-besøket:

– Jeg er begeistret over muligheten til å bringe disse musikerne sammen i det som for mange av dem vil være nye og unike konstellasjoner. Kveldene på Punkt vil bestå av konserter med musikere jeg regner for venner, og andre som jeg vil jobbe med for første gang på Punkt.

Årets Punkt-festival arrangeres i Kristiansand fra 1. til 3. september.