— Siden vi allerede kjenner hverandre er det naturlig å dra på turné sammen, sier vokalist i Honningbarna Edvard Valberg.

Siden Urørt-finalen tidligere i år, hvor Honningbarna gikk av med seieren, har begge bandene vært snakkiser og blitt rost opp i skyene av publikum og kritikere.

Sammen

Oslo Ess gir ut debutalbumet «Uleste Bøker og Utgåtte Sko» 11. mars, mens Honningbarna kommer med utgivelsen av sitt album «La Alarmane Gå» 25. mars. Plateutgivelse i mars er ikke bare det de har til felles. Gruppenes musikk er preget av en blanding klassisk punk og rock, og begge skal spille på festivalene Øya og Raumarock.

— Å dra på turné med et annet band fører ikke til konkurranse. Oslo Ess er noen sympatiske og flotte gutter som vi kommer godt overens med, sier Valberg.

Selv om Honningbarna spilte på både på festivalene Hove, Øya og Norwegian Wood i fjor sommer, blir de ikke helt vant med konsertkjøret.

— 11 dager på rad med konserter er ikke noe vi er vant med. Det kan bli slitsomt, sier Valberg.

Lokal støtte

Vokalisten gleder seg til turneens første konsert på Kick Scene i Kristiansand fredag 18. mars og håper mange kommer.

— Kristiansand har støttet oss hele veien så jeg krysser fingrene for et bra oppmøte. Vi spilte i Stavanger i helga og alt fra gamlepønkerne i Haggis til Erik Thorstvedt var der og danset med. Kan Stavanger det, så kan vi også, avslutter vokalisten.