MUNTER GJENG: Jentekoret Bendictus serverer en innholdsrik julekonsert i Vågsbygd kirke søndag. Foto: Martha Moen

KRISTIANSAND: Jentekoret Benedictus får celebert besøk under sin julekonsert i Vågsbygd kirke søndag. Tidligere kormedlem Agnes Kittelsen bidrar med tekstlesning.

— Koret har betydd masse for meg, og tiden jeg var medlem av Benedictus var en veldig god tid i livet mitt. Å ha et slikt kor betyr utrolig mye for lokalmiljøet også. Det er et kor med ambisjoner som holder et veldig høyt nivå, sier Agnes Kittelsen, som fremdeles er stolt eier av Benedictus' "femårsnål".

MUNTER GJENG: Jentekoret Bendictus serverer en innholdsrik julekonsert i Vågsbygd kirke søndag. Foto: Martha Moen

Sang og dans

Å stille opp som tekstleser under julekonserten søndag var et lett valg. Kittelsen sier hun er veldig klar for både jul og julestemning. Under konserten skal hun blant annet lese juleevangeliet i Vågsbygd kirke, noe som blir en ny opplevelse.

— Jeg har kun lest juleevangeliet på private julearrangementer før, så dette blir en ny opplevelse. Jeg gleder meg, sier Kittelsen.

Benedictus med musikere framfører kjente julesanger som "Nå tennes tusen julelys" og "Gloria", i tillegg til hovedverket "Ceremony of the Carols", som Kittelsen introduserer ved å lese de to første delene oversatt til moderne engelsk. I tillegg deltar 20 dansere fra Sharrons dansestudio, samt harpist Johanna Nousianinen, Marin Augusta Stallemo Bakke på fiolin og Marit Birkedal Aas på klaver.

Løfter arrangementet

Styreleder i jentekoret Benedictus Harald Furre er strålende fornøyd med å ha fått Kittelsen med laget i anledning konserten.

— Hun er absolutt med og løfter arrangementet og vi er veldig glade for å ha henne med, sier Furre.

Jentekoret Benedictus har eksistert i godt og vel 40 år, og foruten Kittelsen har også en viss kronprinsesse Mette-Marit vært ung og håpefull sangerinne i samme kor i sin ungdom.

— Jeg tror mye av årsaken i at Benedictus har overlevd i så mange år er et godt samarbeid mellom både dirigent, sangere og foreldregruppe. Vi jobber mye med rekruttering og organisasjonen og miljøet rundt koret har utrolig mye å si. Vi har også engasjert en sangpedagog slik at jentene får skikkelig opplæring. Å samarbeide med profesjonelle krefter er viktig, sier Furre.

Viktig kor

Han understreker at kor som Benedictus hører med til et godt musikkmiljø i Kristiansand.

— Jeg føler et sterkt engasjement for å hjelpe til med at denne typen musikktilbud overlever på Sørlandet. Å gi unge jenter et tilbud om å lære å synge i et godt miljø er viktig. Jeg føler selv at et ungdomskor på dette nivået hører med i et komplett musikkmiljø i Kristiansand, sier han.