Cathrine Sordal er filmanmelder i Fædrelandsvennen.

Skuespiller, modell og sex-symbol Sharon Marie Tate (”Valley of the Dolls”), gift med regissør Roman Polański (”Rosemary´s Baby”, ”The Pianist”), er åtte og en halv måned gravid. Hun er nygift og lykkelig og nyter en fredelig kveld hjemme i parets nye hus i Beverly Hills. Hennes gode venner Jay Sebring, Abigail Folger og Wojciech Frykowski holder henne med selskap siden Polański er i Europa og jobber på en ny film. Han skal være hjemme tidsnok til fødselen. Slik gikk det dessverre ikke. I Barker Ranch i Death Valley holdt nemlig Charles Manson og hans lille familie av utskudd og rømlinger til. Medlemmene så på den karismatiske Manson som en gud. De ble foret med psykedeliske stoffer og Mansons endeløse enetaler om det han kalte Helter Skelter etter Beatles-sangen med samme navn, som han tolket som en profeti på en kommende apokalyptisk rasekrig mellom svarte og hvite. Medlemmene stolte blindt på Mason, og var til og med villige til å drepe for ham.

Manson hadde egentlig helt andre drømmer enn å bli kultleder. Han ville aller helst bli en rik og berømt sanger, og han var ikke uten talent. I 1968 introduserte Dennis Wilson fra Beach Boys ham for musikkprodusenten Terry Melcher i hans hus i 10050 Cielo Drive, Beverly Hills. Manson hadde spilt inn to av sangene sine med Beach Boys, og det var også snakk om å lage en dokumentar om hippiefellesskapet.

Wilson var fascinert av Manson og musikken hans, og hadde latt han og noen av medlemmene bo i huset sitt en stund. Men etter hvert skjønte både Wilson og Melcher at Manson var ustabil og vanskelig å jobbe med, så de kuttet kontakten. Det skulle få dødelige følger, ikke for Melcher som flyttet ut, men for det unge nygifte paret som leide huset hans kort tid etterpå.

Jeg skal ikke gå inn på de grufulle detaljene av hva som skjedde 9. august 1969 da 26 år gamle Sharon Tate, hennes venner og Tate og Polańskis ufødte sønn, Paul Richard Polański, brutalt ble tatt av dage. Men er du interessert i å vite mer er det nok av filmmateriale og annet å få tak i. En av de bedre filmene er ”Helter Skelter” (2004) av John Gray med blant andre Jeremy Davies, Clea Duvall, Eric Dane og Marguerite Moreau på rollelisten. Filmen baserer seg på bøkene til Curt Gentry og Vincent Bugliosi, og er en skremmende og troverdig beretning av Manson-familien og deres grusomme handlinger. Virkeligheten er alltid verst.