Honningbarna, her ved Edvard Valberg og Fredrik Justnes (t.h.) kommer rett fra en 25-konserters turne til Storbritannia, Irland, Nederland og Tyskland. Foto: Torgeir Eikeland

KRISTIANSAND: Det var rundt 150 mennesker til stede på den en uke gamle rockescenen Bennys Rockhouse idet Honningbarna gikk på scenen.

Ryktet om konserten hadde spredt seg fort etter at bandet la ut informasjon om begivenheten på sin facebookside tidligere på dagen.

Bransjemessa Sørveiv omfatter 43 band, og Honningbarnas overraskelsesopptreden var inntil det siste døgnet en relativt godt bevart hemmelighet.

Kristiansandsbandet har i løpet av den siste uka blitt nominert som en av fire kandidater til P3s kåring av årets liveband i Norge. Det kunne se ut som de ville bevise at de er verdige vinnere av prisen da de satte i gang konserten i 23-tiden fredag kveld.

De andre kandidatene er Kaizers Orchestra, Kvelertak, Karpe Diem og Bendik.

Honningbarna kom til Sørveiv etter at de nylig gjennomførte det de har kalt "World Domination Tour 2013" med 25 konserter på en måned. Maratonløypa har gått innom land som Irland, Storbritannia, Nederland og Tyskland, og den ble avsluttet i Norwich Sound and Vision Festival.

Konserten på Bennys var bare en av flere godt besøkte konserter den første kvelden på Sørveiv. Prosjektleder Kjetil Nordhus var godt fornøyd med frammøtet:

— Det er dette det kommer an på for oss, hvor mange som kommer på konsertene. Og det har sett veldig bra ut på noen av dem. Det gikk kø rundt hjørnet på Charlies tidligere i kveld, sa han.